Лінія консультації

(Технічні питання)
+38 (044) 294-66-94
[email protected]

Офіс

(Ліцензії, оплати, рахунки)
+38 (044) 294-66-91
[email protected]


Рекомендуємо зареєструвати Податкові документи за першу половину вересня не пізніше 30.09.2024 р.

Згідно Закону України № 2876-IX, граничним терміном реєстрації податкових документів за першу половину вересня 2024 р. є 05.10.2024. В той же час, з 01.10.2024 набувають чинності нові форми податкових документів, за якими будуть реєструватися всі податкові накладні та додатки до них, незалежно від дати їх виписки.

Нові форми податкових документів містять численні зміни: нові реквізити, а також нові вимоги щодо заповнення вже наявних реквізитів. Внесення змін в облікові програми BAS потребуватиме певного часу. Очікуємо, що релізи BAS, які містять нові форми податкових документів, будуть випущені орієнтовно 10.10.2024 р.

Нові релізи BAS міститимуть нові форми податкових документів. Рішення про сервіси автоматичного заповнення документів будуть прийматися в процесі розробки. 
 
Також треба розуміти, що зміни форм потребують роз’яснень ДПСУ, та будуть супроводжуватися додатковими перевірками на шлюзі ЄРПН, склад яких наразі невідомий. Тому у нових релізах BAS не гарантується повністю автоматична виписка податкових документів відповідно до нових вимог ДПСУ.
 
Ми рекомендуємо платникам ПДВ зареєструвати податкові документи за першу половину вересня не пізніше 30.09.2024 р. Особливо важлива ця рекомендація для платників ПДВ, які здійснюють на митній території України поставку сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, перелік яких приведено у ст. 19(2) ЗУ "Про зовнішньоекономічну діяльність". Звертаємо вашу увагу на те, що цей перелік містить не тільки сільськогосподарську продукцію, а також харчові продукти, наприклад з кодом УКТЗЕД 1512 "Олія соняшникова".


Експортерам сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, перелік яких приведено у ст. 19(2) ЗУ "Про зовнішньоекономічну діяльність", рекомендуємо зареєструвати податкові документи за першу і другу половину вересня не пізніше 30.09.2024 р.

Також нагадуємо, що податкові накладні з типом причини невидачі 13 "Використання у негосподарській діяльності" за серпень 2024 р. мали бути зареєстровані не пізніше 20.09.2024 р. В той же час, якщо такі податкові накладні не зареєстровані вчасно, настійно рекомендуємо зареєструвати їх не пізніше 30.09.2024 р.


17 жовтня
  • змінено на більш інформативну назву документа Додаток №2 до податкової накладної у Протоколі руху документа. У назву документа додано номер та дату Податкової накладної, до якої створювався Додаток №2;
  • допрацьовано заповнення поля Дата отримання розрахунку у отримувача та відправника при здійсненні документообігу через сервер ДПС;
  • реалізовано можливість зупинки процесу створення резервної копії при закритті програми у будь-який момент часу на вимогу користувача;
  • нові та оновлені Довідники;
  • нові та змінені Форми.